Aanbieding!
Kunstenaar:Korthals, Gerard

Diverse vruchten

 253,00

Artikelnummer: p11 301.002

Stillevens vormen een soort van kwalitatieve handtekening voor kunstschilders. Aan kleurgebruik, vlakverdeling, compositie, accentueringen dient gelijkelijk en evenwichtig aandacht te worden besteed. Als er ook maar één enkel aspect onder- of te veel overbelicht wordt, stort een heel stilleven als een kaartenhuis ineen. Het is dan ook niet voor niets dat er vrijwel geen kunstschilder is die zich niet met stillevens heeft bezig gehouden. Ook Gerard Korthals dus niet!

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 60 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.b.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Korthals, Gerard

Gerard Korthals (naamvariant: Gerard Nicolaas Korthals; signeerde als G. Korthals) werd op 3 juli 1872 in Dordrecht geboren en overleed daar ook op 13 juli 1938. Gerard Korthals volgde geen enkele kunstzinnige opleiding. Hij was van beroep huischilder. In zijn vrije tijd schilderde en aquarelleerde hij. Zijn voorkeur ging daarbij uit naar bloem- en visstillevens, bloemen en landschappen. Gerard Korthals was lid van het Teekengenootschap Pictura in Dordrecht. Vermeld in Scheen, Sau...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Korthals, Gerard.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Diverse vruchten'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina