Aanbieding!
Kunstenaar:Smet, Gust. De

Dorp half verscholen achter een heuvel

 760,00

Artikelnummer: p1 064.003
Onderwerpen: , ,

Het is de grote vraag van wie de signatuur ‘De Smet’ is. Qua schilderstijl ontegenzeggelijk van Gustave De Smet en misschien zelfs van Léon De Smet (zijn oudere broer) maar geen enkele zekerheid ter zake. Van Gustave de Smet zijn vooral werken bekend die zijn gesigneerd met ‘Gust. De Smet’ in zijn typische handschrift. Maar los van de oorsprongvraag is de vaststelling dat het hier handelt om een fraaie olieverf minstens zo belangrijk! En zoals zo vaak in ‘kunstkennersland’ wordt een na-apen vooral met pek besmeurd, los van de vraag of haar of zijn werk artistiek gezien de toets der kunstkritiek feitelijk ruimschoots kan doorstaan. Dus de vraag of er hier sprake is van een ‘echte’ de Smet’, is de vaststelling dat het een meer dan fraaie olieverf betreft, vele malen belangrijker.

 

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50.5 × 70.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Smet, Gust. De

Gustave Franciscus De Smet werd op 21 januari 1877 in Gent geboren en overleed op 8 oktober 1943 in Deurle (België). De Smet werkte en leefde afwisselend in België (Gent, Deurle, Sint-Martens-Latem) en Nederland (Amsterdam en Blaricum). Zijn tijdelijke verblijf in Nederland werd vooral bepaald door de 1ste Wereldoorlog; hij 'vluchtte' als het ware naar Nederland voor het oorlogsgeweld in zijn land. De Smet had ook veel contact met de Nederlandse kunstenaar Herman Metelerkamp. De Smet...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Smet, Gust. De.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dorp half verscholen achter een heuvel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina