Aanbieding!
Kunstenaar:Binard, Henri

Dorpsgezicht

 105,00

Artikelnummer: p44 024.001
Onderwerp:

Een schitterend 19e-eeuws impressionistische aquarel voorstellende een zonnig dorpsgezicht, geschilderd in 1892 door Binard. Een zeer geprezen aquarellist die niet alleen met scherpe blik waarneemt en de aldus opgedane indrukken getrouw vastlegt met een nadrukkelijk accent op de sfeer! De kijker naar de aquarel verwacht dan ook elk moment iemand uit één van de huisjes of door de poort te zien komen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 23 × 31 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Binard, Henri

Henri Binard werd geboren in 1862 in Ukkel en stierf daar ook in 1939. Henri Binard volgde zijn artistieke opleiding aan de Brusselse Academie en werkte aanvankelijk als decorateur. Zijn eerste expositie van schilderswerk vond plaats in 1893 op de Salon van Brussel. Werkte zijn hele leven in zijn geboortestreek en was gespecialiseerd in landschappen en is vooral bekend door zijn licht-donker effecten, mistige landschappen en schemerige atmosferen. Binard wordt gerekend tot de Belgisc...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Binard, Henri.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dorpsgezicht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina