Aanbieding!

Droogbloemen in een vaas

 231,00

Artikelnummer: p11 260.002

In negen van de tien gevallen kunnen bejaarde, grote, luchtig maar zeer kunstig geaquarellerde stillevens worden toegeschreven aan één van de Amsterdamse Joffers. Ook deze aquarel van Van Regteren Altema voldoet hier voor de volle 100% aan. Nu geen ‘levende‘ bloemen maar ‘gedroogde‘ natuur, geschilderd op een manier alsof je de gedroogde blaadjes nog kan aanraken.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 26.5 × 44.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Regteren Altena, M.E. van

Marie van Regteren Altena (naamvarianten: Maria van Altena, Marie van Regteren Altena, Marie Engelina van Regteren Altena; monogrammeert als MEVRA en ME v RA) werd op 28 december 1868 in Amsterdam geboren en overleed daar ook op 6 juli 1958. Zij was de zuster van Marinus van Regteren Altena en van J.H. van Regteren Altena. Zijn volgde bij Derkinderen aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam een opleiding. Daarnaast is zij leerling geweest bij August Allebé, Nicolas Bastert, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Regteren Altena, M.E. van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Droogbloemen in een vaas'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina