Aanbieding!
Kunstenaar:Kat, Otto B. de

Fruitschalen

 800,00

Artikelnummer: CO 158.038

Dag-in-dag-uit verlieten topwerken de schildersezel van de zeer begenadigde Dordtse schilder Otto de Kat, zeker tijdens de tweede helft van zijn kunstenaarsleven. Een schilder – we schreven dit al elders – die geheel zijn eigen weg ging en zich nauwelijks door collegae liet beïnvloeden. De onbevangen- en kleurrijkheid van zijn composities wordt in bijna al zijn werk terug gevonden. Ook dit werk van hem is weer een onmiskenbare ‘Otto de Kat’. Het onderstreept nogmaals zijn geheel eigen stijl die uit duizenden valt te herkennen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gemengde techniek

Signatuur

naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Kat, Otto B. de

Otto Boudewijn de Kat werd op 7 juni 1907 in Dordrecht geboren en overleed in Laren op 30 april 1995. Hij groeide op in het oude centrum van Dordrecht. De Kat volgde een opleiding aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem en later in Amsterdam volgde hij de 'Avondklasse naar het leven' aan de Rijksacademie Amsterdam terwijl hij voor aanvang van de tweede wereldoorlog nog een opleiding volgde aan de Académie des Beaux-Arts van Brussel. Zelf was hij leerling v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kat, Otto B. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Fruitschalen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina