Aanbieding!

Gele rozen in kom

 275,00

Artikelnummer: k5 562.002

Amsterdamse Joffers – en zeker Ans van den Berg – zijn onovertroffen waar het stillevens betreffen. Ongetwijfeld hebben de Amsterdamse Joffers elkaar destijds opgejut en ten gevolge daarvan als het ware een race naar het ‘stilste’ stilleven ontketend. Ans van den Berg blijkt één van de meest virtuoze bloemenstilleven schilderes uit deze groep te zijn gezien dit fraaie exemplaar.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 27 × 34 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Samenstelling collectie

Schilderkunst

pastel

Stijl

Stroming

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.b., naam voluit, r.o.

Vindplaats origineel

privé

Berg, Ans van den

Ans van den Berg  (naamvariant: Anna Carolina van den Berg; signatuur: A.C. v.d. Berg) werd op 18 februari 1873 in Amsterdam geboren en overleed daar ook op 6 juni 1942. Zij woonde haar hele leven samen met Coba Surie ook een Amsterdamse Joffer (de andere joffers waren: Lizzy Ansingh, Marie van Regteren Altena, Coba Ritsema, Nelly Bodenheim, Betsy Westendorp-Osieck en Jo Bauer-Stumpff). Ans volgde opleidingen aan de Dagtekenschool voor meisjes in Amsterdam en aan de Académie Colarossi in P...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Berg, Ans van den.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gele rozen in kom'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina