Aanbieding!
Kunstenaar:Toorop, Jan

God’s Vertrouwen (Pier van Jille)

 55,00

Artikelnummer: p9 310.160

Een afdruk van een tekening op steen van de Zeeuwse zeer gelovige boer Pier van Jille uit vermoedelijk Domburg. Van wanneer deze litho is weten we niet.
Op de achtergrond zien we de vuurtoren van Westkapelle als symbool van de plaats waar de eerste katholiek (Willlibrordus) voet aan Zeeuwse wal zette. De gekruiste raamroedes symboliseren het kruis waaraan Jezus was genageld.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 21 × 29 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Diversen

Genootschap

Les Vingt (België)

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

,

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Toorop, Jan

Johannes Theodorus (Jan) Toorop werd op 20 december 1858 in Poerworedjo (Indonesië, waar zijn vader grifier was bij de landraad Begelen) geboren en stierf in Den Haag op 3 maart 1928. Hij was de vader van de later zo beroemd geworden Charley Toorop en groot- resp. overgrootvader van Edgar Fernhout resp. Rik Fernhout. Aanvankelijk volgde hij een opleiding aan de Polytechnische School in Delft (onder de leiding van Paul Tétar van Elven). Daarna ging hij eerst naar de Rijksacademie van Beelde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Toorop, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'God's Vertrouwen (Pier van Jille)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina