Aanbieding!

Graafmachine in landschap

 97,50

Artikelnummer: CO 020.004

Eén van Dordts meest onbekende en desondanks zeer begaafde kunstenaar – zo kijken we als verzamelaars tegen Henk Bellaard aan – mogen we Bellaard minstens labelen. In deze aquarel vallen trouwens duidelijk sporen te herkennen van één van zijn leraren – zijn stad- en tijdgenoot Rinus Reus. Hij aquareleerde hier net zo ongedwongen als Rinus Reus tekende. Zonder overbodige verfstreken want elke verfaanzet maakt onlosmakelijk deel uit van de compositie.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 59 × 39 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Bellaard, Hendrik J.

Hendrik Johannes Bellaard werd op 16 november 1896 in Dordrecht geboren en overleed op 14 maart 1975 in Hilversum. Bellaard werkte zowel in Dordrecht, Utrecht, Bilthoven als Groenekan (Maartensdijk). Hij was leerling van Gerrit van Dokkum en Rinus Reus. Bellaard schilderde, aquarelleerde, tekende en pastelleerde en gaf les aan de academie Artibus te Utrecht. Zijn eigen onderwerpen betroffen zowel bos- en (rivier)landschappen, haven- en dorpsgezichten als stillevens. Bellaard wa...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bellaard, Hendrik J..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Graafmachine in landschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina