Aanbieding!
Kunstenaar:Kropff, Joop

Groenlo in bloei

 132,50

Artikelnummer: p6 181.006

Joop Kropff deed kennelijk ook inspiratie op in de Achterhoek ofschoon het veel minder bekend is dat hij in deze regio als kunstenaar actief was. Groenlo het eeuwenoude vestingstadje is tenslotte erg ‘fotogeniek’ en het wekt dan ook geen verbazing dat een creatief kunstenaar als Joop Kroppf ook daar zijn kunstenaarsheil zocht. Zelf geeft Joop Kropff deze gravure de titel ‘Groenlo in bloei’ mee. Aangevende dat hij meer oog had voor het ‘groeien en bloeien’ dan voor het dorp als zodanig. Ook het accent bij veel van zijn andere werken ligt vooral op de natuur en veel minder op topografie of genre.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 26 × 35 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio, Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Grafiek

Signatuur

naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Samenstelling collectie

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Kropff, Joop

Joop Kropff werd op 22 mei 1892 in Den Haag geboren en overleed op 9 mei 1979 in Delft. Hij volgde een tekenopleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en ontwikkelde zichzelf verder als kunstschilder (autodidact). Kropff was als kunstschilder zeer 'mobiel' en werkte zowel in Delft, Parijs, Brugge en Gent. Hij was zowel als graficus, schilder, (pen)tekenaar, pastellist, aquarellist, etser als lithograaf actief. Zijn onderwerpen waren eveneens zeer divers: van Kropf...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kropff, Joop.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Groenlo in bloei'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina