Aanbieding!

Hooiwagen op weg naar huis

 32,50

Artikelnummer: k6 642.002

Een wel zeer fraaie oude (diepdruk?)kopie van een vooralsnog onbekend werk van Rochussen. De gehanteerde oorspronkelijke techniek is zelfs niet bekend (vermoedelijk een aquarel).

Voorzien van de nodige aantekeningen op de weerzijde.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 19.5 × 13 cm
Afwerking

achter glas, chique ingelijst, passe-partout

Diversen

Grafiek

,

Samenstelling collectie

,

Signatuur

reverse

Stijl

Rochussen, Charles

Charles Rocussen (monogrammeerde als CR) werd op 1 augusus 1814 in Kralingen geboren en overleed op 22 september 1894 in Rotterdam. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en kreeg er les van onder andere Wijnand Nuijen en Antonie Waldorp. Als leraar telde hij later onder zijn leerlingen onder andere August Allebé, George Hendrik Breitner en Hendrik Adriaan Christiaan Dekker. Als aquarellist, etser, illustrator, lithograaf, ontwerper, schi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rochussen, Charles.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hooiwagen op weg naar huis'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina