Aanbieding!
Kunstenaar:Moor, Chris de

Italiaans landschap I

 77,50

Artikelnummer: p10 587.006
Onderwerpen: ,

Ooit maakte Chris de Moor een serie kleurenlitho’s met als basis diverse Italiaanse landschappen. Wij noemen de vijf in ons bezit zijnde dan ook Paesaggio en Italiaans landschap I t/m/ IV (zie voor de andere litho’s CO 587.001 en CO 587.007 t/m CO 587.009). Ze zijn niet alleen fraai (in de zo herkenbare stijl van De Moor gelithografeerd) maar roepen ook het verlangen op om er spoorslags naar toe te gaan om er in persoon van te gaan genieten.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 58 × 39 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Moor, Chris de

Christiaan de Moor (voorkeursnaam: Chris de Moor; naamvarianten: Christiaan de Moor, Christiaan Nicolaas Everhardus de Moor signeerde als 'Christiaan de Moor' of monogrammeerde met CDM en CDM ineen) werd op 5 februari 1899 in Rotterdam geboren en overleed op 29 september 1981 in Amsterdam. De Moor volgde opleidingen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam, aan de Académie Ranson in Parijs en aan de École des Beaux-Arts eveneens in Parijs. Hij was daarnaast onder andere leerling...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Moor, Chris de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Italiaans landschap I'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina