Aanbieding!
Kunstenaar:Dalen, Ernst van

Knotwilgen met waterloten

 303,50

Artikelnummer: p4 141.001

Als je Ernst van Dalen zegt, denk je automatisch aan Cor Noltee (zijn leraar) en De Biesbosch waar ze beide hun hart aan hebben verpand. Van Dalen nog meer dan Noltee. Noltee had tenminste nog de mentale moed om als kunstenaar ook elders – binnen en buiten Nederland –  te kijken en schilderen terwijl Ernst va Dalen zijn hele leven – tot op de dag van vandaag (we spreken 2013) – in Dordrecht en de Biesbosch is blijven hangen. Dit heeft in ieder geval geleid tot een ongekende perfectie in het vastleggen van de typerende Biesboschflora. Je zou bijna kunnen zeggen dat sombere groepen wilgen zoals deze op vele plaatsen in de Biesbosch voorkomen het handelsmerk van Ernst van Dalen zijn geworden.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 90 × 85.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Dalen, Ernst van

Ernst van Dalen werd op 22 april 1927 in Dordrecht geboren. Als leerling van de beroemde schilder Cor Noltee (ook een Dordtse schilder) werd hij als vrijetijdschilder opgeleid. De Noltee'se stijl van schilderen is nadrukkelijk in zijn werk terug te vinden. Van Dalen, eigenlijk van beroep model-, mallenmaker en stedenbouwkundig maquettemaker had al vroeg een aanleg voor tekenen, schilderen en vormgeving. Zijn (technische) arbeidsverleden verklaart zijn voorliefde voor zeer eenvoudige oml...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dalen, Ernst van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Knotwilgen met waterloten'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina