Aanbieding!
Kunstenaar:Schulman, David

Landschap met molen

 41,00

Artikelnummer: k8 1476.001

Klein maar fijn is een oeroud Hollands gezegde en geldt zeker ook voor dit kleinood. Slechts met een enkele kwaststreek en minimaal gebruik van kleurnuances weet Schulman toch een meer dan compleet werkje te fabriceren. Chapeau voor deze kunstenaar. Los hiervan ligt zeker ook de prangende vraag voor of dit werkje wel als eindproduct dient te worden beschouwd of dat Schulman ‘vòòroefende’ voor een meer majestueus werk.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 12 × 8 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

,

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Schulman, David

David Schulman (signeerde als DSchulman) werd op 31 oktober 1881 in Hilversum geboren en overleed op 21 oktober 1966 in Laren Nh. Hij was een zoon van Lion Schulman. David was als kunstenaar autodidact. Desondanks bracht hij op latere leeftijd Jack Aué, Claas Prins, Issaäc Antoni van Roijen en Klaas Zwaan de fijne kneepjes van het kunstenaarsvak bij. Als kunstenaar was Schulman vooral actief in Hilversum, Noordwijk, Laren Nh., Rhenen, Vollenhove, Spakenburg / Bunschoten, Volendam, Amste...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schulman, David.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landschap met molen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina