Aanbieding!

Melancholiek Beiers herfstlandschap

 315,00

Artikelnummer: p38 126.001

Kapfhammer zwierf bij voorkeur veel door de bergen (vooral in de Duitse en Oostenrijkse Alpen) en probeerde de heersende sfeer kunstzinnig in olieverf op melancholische wijze vast te leggen. Zijn manier van werken zou je het beste kunnen omschrijven als een mix van de stijlen van Mauve, de Bock en Weissenbruch.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 70 × 51 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Kapfhammer, Adolf

Adolf Kapfhammer is in 1867 in München geboren en  overleed in 1911, ook in München. Hij volgde een opleiding bij Egensdorfer aan het Städelschen Kunstinstitut in Frankfurt am Main. Hij maakte veelvuldig studiereizen onder andere naar Nederland, Zwitserland en Oostenrijk (Tirol). Kapfhammer was vooral een romantische (berg)landschapschilder.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kapfhammer, Adolf.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Melancholiek Beiers herfstlandschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina