Naakt met wilde, rosse haardos

 591,00

Artikelnummer: CO 393.001
Onderwerp:

Dit werk – toegeschreven aan Dufresne – is een schoolvoorbeeld van een naaktstudie met nadrukkelijke accenten op anatomie en uiterlijkheden. Vermoedelijk – ook gezien de uiterlijke ouderdomskenmerken van het schilderij – is het een ‘jeugdwerk’ of een verplicht ‘schoolproduct’ gemaakt ten tijde van zijn opleiding aan de École. De kleur rood – die ook veel voorkomt in zijn latere werken – wordt voor dit vroeger werk al prominent gebruikt.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 60 × 80 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o., slecht- / onleesbaar

Stijl

Dufresne, Charles

George Charles Dufresne werd op 23 november 1876 in Millemont in Frankrijk geboren en overleed eveneens in Frankrijk op 8 augustus 1938 in La Seyne-sur-Mer. Dufresne kreeg zijn opleiding aan de École Nationale des Beaux-Arts in Parijs en was daarna ook nog leerling van Hubert Ponscarme. Zelf droeg hij weer het kennisstokje over aan Alexandre-Louis-Marie Charpentier, Jacques Despierre en Francis Gruber. Dufresne was een veelzijdig kunstenaar die zowel aquarelleerde, pastelleerde, beeldho...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dufresne, Charles.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Naakt met wilde, rosse haardos'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina