Kunstenaar:Hamers, Flip

Naaktmodel III

 325,00

Artikelnummer: CO 445.003
Onderwerp:

Eén van de talrijke befaamde naaktmodellen van Flip Hamers. Ze zijn zo levensecht geschilderd dat de toeschouwer het gevoel krijgt dat het model op elk moment uit de lijst zou kunnen stappen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 50 cm
Afwerking

achter glas, chique ingelijst

Schilderkunst

aquarel, papier / karton, potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

geen, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Hamers, Flip

Flip Hamers werd op 21 augustus 1921 in Watergraafsmeer (Amsterdam) geboren en overleed op 11 januari 1995 in Kortenhoef. Ofschoon Hamers geen specifieke kunstopleidingen volgde behoort hij zonder meer tot één van de belangrijkste en zeker meest veelzijdige Nederlandse kunstenaars van de 20ste eeuw. Zijn werkzaamheden als kunstenaar speelden zich voornamelijk af in Kortenhoef met uitstapjes naar Amsterdam en Bussum. Flip was naast kunstschilder ook actief als aquarellist, tekenaar en wa...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hamers, Flip.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Naaktmodel III'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina