Aanbieding!
Kunstenaar:Wenning, Ype

Nabij Zoetermeer

 72,50

Artikelnummer: k6 344.004
Onderwerpen: ,

Ofschoon hier sprake is van een kopie van een aquarel, meenden we toch deze in onze collectie te moeten opnemen vanwege compleetheid. Samen met de andere ‘Wennings’ geeft het een goed beeld van de diversiteit aan onderwerpen die door Ype Wenning werden ‘gevangen’ en vastgelegd.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 31 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Diversen

Genootschap

Pulchri Studio

Signatuur

l.o., toelichtende tekst(en)

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Wenning, Ype

Ype Wenning (naamvarianten: Ype Heerke Wenning, IJpe Heerke Wenning) werd op 26 september 1879 in Leeuwarden geboren en overleed op 11 september 1959 in Wassenaar. Hij monogrammeerde ook wel met HH (aaneengeschreven). Ype zat aanvankelijk op de Ambachtschool maar volgde later een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarnaast werd hij 'bijgeschoold' door onder andere Jan Bubberman, Frits Jansen, Laurens Werner Raimond Sommer en J. Hartemink. Wenning werkte zowel ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wenning, Ype.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Nabij Zoetermeer'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina