Aanbieding!
Kunstenaar:Dijl, Cees van

Omgevallen vaas

 37,50

Artikelnummer: CO 1021.004

Ofschoon Cees van Dijl volgens de RKD geen lid was van het Dordtse Teekengenootschap Pictura was hij toch één van de meer bekende leden van dit eeuwenoude gezelschap. Als hedendaagse kunstenaar uit deze stad liet hij onder ander zijn sporen na als leraar (we schrijven inmiddels 2021) bij Herman van der Avoort en Led Brand. Bij Van der Avoort zijn de sporen van Van Dijl meer terug te vinden dan in het werk van Led Brand. Ook zijn in zijn eigen werk  de sporen van Bram van Velde terug te vinden.

Waarschijnlijk is dit meer een proef-olieverfschildering (op papier).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 34 × 25 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Dijl, Cees van

Cees van Dijl (naamvariant: Cornelis van Dijl) werd op 24 oktober 1934 in Dordrecht geboren en overleed daar ook op 12 juni 2004. Onbekend bij ons is of en welke kunstzinnige opleidingen hij volgde. Vermoedelijk was hij autodidact. Hij manifesteerde zich vooral als beeldend kunstenaar met de klemtoon op schilderen en tekenen met een accent op landschappen, stadsgezichten en abstracties. Onder andere de nog levende Picturaleden (we schrijven 2020) Herman van der Avoort en Led Brand volgd...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dijl, Cees van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Omgevallen vaas'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina