Aanbieding!

Onbekende vrouw

 47,00

Artikelnummer: k3 548.004
Onderwerp:

Ga je op via internet naar werken van Carl Cornelis Niekerk dan stuit je op geen enkele houtsnede. Dit wil op zich niet zeggen dat Carl vooral olieverven en aquarellen produceerde. Wel kan worden geconcludeerd dat het leeuwendeel van zijn productie zeker niet uit grafische producten bestond.

Daarom zijn we verguld met deze moderne houtsnede.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 9 × 12 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Niekerk, Carl C. van

Carl C. van Niekerk (naamsvariant: Carl Cornelis van Niekerk) werd op 22 januari 1897 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 13 juni 1984. Hij volgde opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan het Haags Tekeninstituut 'Bik en Vaandrager'. Door Willem Hendrik Bik, Jan Frank, Pieter Groeneveldt, Frans Helfferich, Jan Frank Niemandsverdriet en Derix de Wild werd Niekerk bijgeschoold. Naast langdurig als kunstenaar in Den Haag te hebben gewerkt, maakte hij stu...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Niekerk, Carl C. van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Onbekende vrouw'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina