Aanbieding!
Kunstenaar:Berserik, Herman

Pop in doos

 235,00

Artikelnummer: p2 021.002
Onderwerp:

Een zeer bijzondere (eigen druk) ets van Herman Berserik. Welke boodschap hij met deze voorstelling wilde overbrengen is niet duidelijk: een symbolische? het aankondigen van het einde van een tijdperk? de toekomstige bionische mens? Wie zal het zeggen. Maar één ding is wel zeker: technisch ongekend knap, zowel qua diepte als qua compositie. Terecht wordt Berserik tot de ‘groten’ uit de 20ste eeuw gerekend.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 35 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, m.o.

Stijl

Stroming

Berserik, Herman

Hermanus Berserik werd op 19 juni 1921 in Den Haag geboren en stierf eveneens in Den Haag op 21 maart 2002. Berserik bracht zijn jeugd door in de Haagse schilderswijk. In 1944 deed hij vervroegd eindexamen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten en na de oorlog gaat op studiereis naar Parijs waar hij onder meer Jan van Heel en Sierk Schröder bezoekt. Berserik was een veelzijdig kunstenaar / mens die zich zowel als houtgraveur, academiedocent (Haagse academie), illustrator, gr...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Berserik, Herman.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Pop in doos'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina