Aanbieding!
Kunstenaar:Dufy, Raoul

Poste République Française

 54,00

Artikelnummer: p17 409.002

Ook Raoul Dufy was niet te beroerd om zakelijke opdrachten aan te nemen. Hier één van de Franse Posterijen die van zijn olieverf (zie ook de tweede foto) ‘Le violin Rouge‘ een 1 franc postzegel uitgaf. En met succes. Van deze litho / postzegel verscheen en passant ook nog een poster (zie eerste foto).

 

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 88 × 55.8 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Diversen

Stroming

Signatuur

geen, toelichtende tekst(en)

Uitgever

La Poste

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Dufy, Raoul

Raoul Dufy werd op 3 juni 1877 in Le Havre geboren en stierf op 23 of 25 maart 1953 in Forcalquier (Frankrijk). Hij was de broer van  Jean Dufy een zeer bekende schilder aquarellist die ook veel in Nederland (Haarlem, Amsterdam) en daarnaast uiteraard in Frankrijk heeft gewerkt. Raoul werkte uitsluitend in Frankrijk (Montmartre, Forcalquier). Raoul volgde opleidingen aan de École des Beaux Arts van zowel Le Havre als Parijs (deels in de avonduren en deels op voorspraak van een studiebeu...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dufy, Raoul.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Poste République Française'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina