Aanbieding!
Kunstenaar:Dongen, Kees van

Slootje met boten

 1.250,00

Artikelnummer: CO 390.003
Onderwerpen: ,

We zien hier zo goed als zeker een zeer vroeg werk van Kees van Dongen. Waarschijnlijk nog van voor de tijd dat hij als tekenaar in dienst trad van de Rotterdamsche Courant. Ook zijn nog wat kinderlijke signatuur duidt hierop. Interessant is zijn manier van tekenen die hij ongetwijfeld had afgekeken van andere kunstenaars uit die tijd. Van Dongen werd kennelijk al op jonge leeftijd ‘besmet’ met de kubisme- en abstractievirussen waar ook veel van de kunstenaars uit die tijd mee werden besmet (denk aan Piet Mondriaan, Willem Weissenbruch e.v.a.). Maar ondanks zijn kennelijk al op vroege leeftijd zoeken naar een eigen stijl springt zijn superieure, aangeboren tekentechniek uit deze jeugdtekening.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 15 × 21 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Les Vingt (België), Pulchri Studio

Tekening

(conté)potlood, ingekleurd

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Dongen, Kees van

Kees van Dongen (naamvariant: Cornelis Theodorus Maria van Dongen signeerde met 'van Dongen' en monogrammeerde met VD of V.D. maar ook wel met DV) werd op 26 januari 1877 in Delfshaven geboren en overleed op 28 mei 1968 in Monte Carlo. Hij was een broer van Jan van Dongen en eerst gehuwd met Augusta Preitinger en later samenwonend met Jasmy Jacob. Aanvankelijk Nederlander naturaliseerde hij later tot Fransman. Hij volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dongen, Kees van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Slootje met boten'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina