Aanbieding!

Stadhuis van Yperen

 91,50

Artikelnummer: k1 405.001

Een prachtige litho van een uitstekend vakman. Met bijna fotografische precisie werd het 13de eeuwse statige stadhuis van Yperen door Springer vastgelegd. Tijdens de 1ste wereldoorlog werd de stad Ieper echter geheel verwoest. Na de oorlog gingen stemmen op om de stad niet weer op te bouwen maar zo te laten liggen, als macaber gedenkteken. Toch werd de stad weer teruggebracht in de vooroorlogse staat – ook het stadhuis – , grotendeels met Duits geld, onderdeel van de afgedwongen ‘Wiedergutmachung’. De wederopbouw duurde meer dan veertig jaar. Voor velen, en met name de Britten, is Ieper het middelpunt van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. De velden rond de stad zijn bezaaid met meer dan 170, zeer goed onderhouden, begraafplaatsen.

Deze gravure van Springer – soms in een wat kleiner formaat –  wordt nog steeds gebruikt door redacteuren en auteurs voor uiteenlopende publicaties.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 17 × 26.5 cm
Afwerking

achter glas, chique ingelijst, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, l.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Springer, Cornelis

Cornelis Springer (monogrammeerde als CS) werd op 25 mei 1817 in Amsterdam geboren en overleed op 20 februari 1891 in Hilversum. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksacadenie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was er onder andere leerling bij Hendrik Gerrit ten Cate, Kasparus Karsen en Jacobus van der Stok. Later had hij als leraar onder andere Adrianus Eversen, Johan Conrad Greve, Johan Adolph Rust en Wolterus Verschuur onder de hoede. Als kunstenaar was hij actief in A...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Springer, Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Stadhuis van Yperen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina