Aanbieding!
Kunstenaar:Wiegers, Jan

Ticino (N-Italië)

 103,00

Artikelnummer: p11 357.008

Jan Wiegers ontwikkelde zich in de loop van zijn kunstenaarsbestaan tot een meer dan prominent lid van De Ploeg. Deze litho heeft nog steeds veel van de kenmerken van de oorspronkelijke, eigenzinnige schilder Jan Wieger; het lijkt er amper op dat hij al schilderend lithografeert of als lithograaf probeerde te schilderen. In ieder geval meer dan technisch knap.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 45.5 × 34.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

(Oude) Ploeg, Hollandse Aquarellistenkring

Stroming

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Wiegers, Jan

Jan Wiegers (voorkeurnaam: Wiegers, Jan monogrammeerde als JW of J.W.) was de vader van F. (Frans) Wiegers, werd op 31 juli 1893 in Kommerzijl geboren en overleed op 30 november 1959 in Amsterdam. Hij volgde opleidingen aan de Academie Minerva in Groningen, aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en aan de Tekenacademie in Den Haag. Verder was hij leerling bij Frits Jansen, Ernst Ludwig Kirchner, Alexander Henri Robert van Maasdijk en Dirk de Vries Lam. Later werd hij zelf lera...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wiegers, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ticino (N-Italië)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina