Aanbieding!

Veldboeket in blauwe vaas

 1.305,50

Artikelnummer: p6 156.008

Ook van Kamerlingh Onnes zijn er stillevens in vele soorten en maten, maar deze stillevens zijn altijd te herkennen als die van hem. Dit stilleven is er andermaal een treffend voorbeeld van. Vlot geaquarelleerd met oog voor details. Elke bloem van dit veldboeket heeft een eigen plaats ‘veroverd’ in de creatie, elke bloem op zich is herkenbaar en straalt een sfeer uit van ‘het voorjaar komt er aan, zie mij eens’. Het kijken naar deze aquarel betekent genieten, steeds weer.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 29 × 34 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

autogram, l.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Kamerlingh Onnes, Harm

Harm Hendrick Kamerlingh Onnes (Naamvarianten: Harm Hendrick Kamerlingh Onnes, Harm Hendrik Kamerlingh Onnes, Harm Henrick Kamerlingh Onnes, Harm Onnes, Harm Kamerling Onnes; monogrammen: HKO, HHKO) werd op 15 februari 1893 in Zoeterwoude geboren en stierf op 20 mei 1985 in Leiden. Harm komt uit een bekend Nederlands kunstenaars-geleerden geslacht. Hij is de zoon van Menso Kamerlingh Onnes en de neef van onder andere Onno Kamerlingh Onnes, Floris Verster en Hannie van Till- Tutein Nolthenius....

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kamerlingh Onnes, Harm.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Veldboeket in blauwe vaas'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina