Aanbieding!
Kunstenaar:Wenning, Ype

Verstild beeld van boerenerf met poort en sneeuw

 52,50

Artikelnummer: k2 344.001

Een kopie van een buitengewoon fraaie aquarel van een eeuwenoude stadsboerderij in bijna Anton Pieck-stijl. Vermoedelijk gemaakt ergens rond de eeuwwisseling (1900). Een eerste signaal van de nieuwe tijd geeft Wenning aan door achteloos in de hoek van zijn aquarel een stadslantaarn te schilderen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 29 × 19 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Diversen

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Wenning, Ype

Ype Wenning (naamvarianten: Ype Heerke Wenning, IJpe Heerke Wenning) werd op 26 september 1879 in Leeuwarden geboren en overleed op 11 september 1959 in Wassenaar. Hij monogrammeerde ook wel met HH (aaneengeschreven). Ype zat aanvankelijk op de Ambachtschool maar volgde later een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarnaast werd hij 'bijgeschoold' door onder andere Jan Bubberman, Frits Jansen, Laurens Werner Raimond Sommer en J. Hartemink. Wenning werkte zowel ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wenning, Ype.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Verstild beeld van boerenerf met poort en sneeuw'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina