Aanbieding!

Vijverpartij met bomen- en huizengroepen

 835,00

Artikelnummer: p45 103.001

Dat Goethals een zwak had voor waterpartijen en meer in het bijzonder voor de spiegelende oppervlakken ervan, behoeft bij het zien van dit werk weinig betoog. Dit doek met een hoog impressionistisch gehalte geeft uitstekend het grote talent van de kunstenaar Theophile Goethals weer.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 46 × 38 cm
Afwerking

chique ingelijst

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Goethals, Theophile

Théophile GOETHALS werd in 1870 in Brugge geboren en overleed in 1949 in Brussel. Goethals had als kunstschilder een sterke voorkeur voor onder andere landschappen, stads- en kanaalgezichten en stillevens. Hield van (ver)gezichten met weerspiegelingen in het water. Zijn manier van schilderen kent een impressionistische toets en kleurenpalet. Vermeld in BAS I, Twee eeuwen Signaturen van Belgische kunstenaars.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Goethals, Theophile.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vijverpartij met bomen- en huizengroepen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina