Ga naar de inhoud

Over ‘Caput Ovis’

Kunst is de bewust creëren van iets moois of betekenisvols met behulp van vaardigheid en verbeelding. Het omvat een breed scala aan (menselijke) activiteiten, waaronder schilderen, tekenen, grafiek, beeldhouwen, moderne mediakunst, theater, dans, muziek en zang, fotografie, film, architectuur, literatuur en poëzie.

Liefst zouden we alle kunstvormen een plaats in de Caput Ovis-kunstkaartcollectie willen geven. Om praktische reden (en persoonlijke voorkeuren) slaat Caput Ovis voorshands piketpalen bij schilderen, tekenen, grafiek, dans, muziek, fotografie en architectuur.

Waarom kunstkaarten verzamelen op voornoemde deelgebieden? Het is tenslotte weinig meer als een verlengstuk van het geheugen. En zo willen we het ook beleven.

Om de weg in het beheer van de collectie niet te verliezen hebben we gekozen voor discrete thema’s (eigenlijk niet veel meer dan vaststellen wat ons het meest na aan het hart ligt) welke we dan zo consequent mogelijk voor alle deelgebieden hanteren.

Tegen alle verzamellogica in sturen wij qua deelgebieden en thema’s voortdurend bij. U ook? Neem dan contact met ons op. We zijn tenslotte nooit te oud om van elkaar te leren en de eigen gehanteerde verzamelcriteria aan te scherpen en te verbeteren. Klik hier…