Ga naar de inhoud

Toont alle 2 resultaten

Kruyder, Herman

Herman Kruyder (naamvarianten: Herman Kruijder, Herman Justus Kruyder; signeerde als H. Kruyder) werd op 7 juni 1881 in Lage Vuursche geboren en overleed op 29 april 1935 in Amsterdam,

Herman volgde een kunstzinnige opleiding aan de School voor Kunstnijverheid in Haarlem. Hij was onder andere leerling bij Carel Eduard van Dapperen, Heinrich Martin Krabbé en Jan Schouten (1852-1937). Zelf leidde hij later Han Boskamp, Johannes Cornelis Busé, Jeane Groenedaal, Dirk Verèl, Cornelina Vreede en Hendrik de Vries op.

Kruyder was actief als graficus, (glas)schilder, tekenaar, beeldhouwer, aquarellist, etser en lithograaf van vooral boerengenres, dier- en figuurvoorstellingen, landschappen, naaktfiguren, (zelf)portretten en stillevens.

Als kunstenaar was hij voor langere tijd actief in Baarn, Wormerveer, Delft, Lage Vuursche, Haarlem, Heemstede, Bennebroek, Blaricum en Amsterdam.

Als erkend expressionist was hij lid van de Kunstkring Haarlem, het Genootschap van beeldende kunstenaars ‘Kunst zij ons doel’ en de Gooise Kunstkring.

Vermeld in Scheen, Jacobs, Leidelmeijer / Raassen-Kruimel / Bax.