Ga naar de inhoud

Christus volgens Franz Ittenbach

Privécollectie

Artikelnummer: COL 2704.001 resp. COL 951.1010 Categorie: Tags: ,

Dit overbekende door Franz Ittenbach getekende  beeld van Christus werd door vele (ansichtkaart)uitgevers (mis)gebruikt om eigen producten te illustreren. Ook de uitgever Ern. Thill uit Brussel deed dit. Vandaar dat deze kaart in onze collectie zowel werd opgenomen als ‘van onbekende ontwerper’  maar ook onder de naam van  Franz Ittenbach.

afmetingen 8,6 × 13,8 cm
0. ontwerp / vorm / datering

,

1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Itenbach, Franz

Franz Ittenbach werd op 18 april 1813 in Königswinter geboren en overleed op 1 december 1879 in Düsseldorf. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Staatliche Kunstakademie in Düsseldorf en was er leerling bij Theodor Hildebrandt, Heinrich Christoph Kolbe, Wilhelm Schadow en Carl Ferdinand Sohn. Als (fresco- en wand)schilder was hij gespecialiseerd in christelijk-religieuze voorstellingen en portretten. Als kunstenaar was hij voornamelijk actief in Düsseldorf,, München en Rome. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Itenbach, Franz.

onbekend / monogram / acroniem

Werk van onbekende kunstenaar. Uiteraard wordt nadere informatie zeer op prijs gesteld. Zowel qua kunstenaar maar ook qua voorstelling zelf.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van onbekend / monogram / acroniem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Christus volgens Franz Ittenbach'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.