Ga naar de inhoud

De dood van de kinderen van Béthel

Privécollectie

Van meerdere kunstenaars worden ook na hun dood nog kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door Edito-Services S.A. (zie de tweede foto, Nr. KR D2 441 96-17). Een terecht initiatief, want het toenmalige werk van Laurent de La Hyre boeide en boeit nog steeds velen. Vooral zijn klassieke manier van schilderen zal door velen als bekend worden beleefd. Het oorspronkelijke werk zelf bevindt zich in het Musée Saint-Vaast, Arras.

afmetingen 15 × 10,5 cm
1. prentsoort

2. status

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, , , ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Hyre, Laurent de La

Laurent de La Hire (naamvarianten: Laurent de la Hire, Laurent de La Hyre, Laurent de La Hire; monogrammeerde als LH, LDELAH, 'LH', 'L de la H') werd op 26 of 27 februari 1605 in Parijs geboren en overleed daar ook op 28 of 29 december 1656. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Académie Royale de Peinture et de Sculpture in Parijs (hij was één van de 12 initiatiefnemers van de academie) en werd er zelf opgeleid door onder andere Étienne de La Hire en Georges Lallemand. Hij was naast g...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hyre, Laurent de La.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De dood van de kinderen van Béthel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.