Ga naar de inhoud

Heilige Stephanus

Privécollectie

Artikelnummer: COL 1266.001 Categorieën: , Tags: ,

Van meerdere kunstenaars worden voortdurend – in dit geval van Lorenzo Ghiberti maar pas lange tijd na zijn dood – kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door Giusti di Becocce, Florence (zie ook de tweede foto, nr. O 755). Een terecht initiatief, want dit beeldhouwwerk verrast zelfs als ansichtkaart. Het werk zelf bevindt zich in de Chiesa di Orsamichele, Florence.

afmetingen 10,4 × 14,9 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Ghiberti, Lorenzo

Lorenze Ghibertie werd in 1378 in Pelago geboren en overleed daar ook op 1 december 1455. Wanneer, waar en hoe hij werd opgeleid is ons niet bekend. Wel weten we dat hij aanvankelijk werd opgeleid tot edelsmid. Later telde hij onder andere Nanni di Banco en Donatello onder zijn leerlingen. Ofschoon hij primair als beeldhouwer werkzaam was schilderde hij ook naast zijn architect- en auteurswerkzaamheden. Als kunstenaar was hij vooral werkzaam in de regio Rome, Florence en Venetië. Vermeld in B...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Ghiberti, Lorenzo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Heilige Stephanus'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.