Ga naar de inhoud

Het oorspronkelijke schilderij dat als voorbeeld voor deze lithografie diende is van de hand van Franz Xaver Winterhaltler.

afmetingen 9 × 14 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Noël, Alphonse Léon

Alphonse Léon Noël werd op 7 februari 1807 in Parijs geboren en overleed daar ook op 6 januari 1884 waar hij zijn gehele leven als kunstenaar werkte. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de École des Beaux-Arts in Parijs en was er leerling bij onder andere Antoine Jean Gros en Louis Hersent. Vermeld in Thieme / Becker, Witt Checklist, Bénézit, Saur. Hij was dé reproductie lithograaf van door Franz Xaier Winterhalter geschilderde portretten.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noël, Alphonse Léon.

Winterhalter, Franz Xaver

Franz Xaver Winterhalter werd op 20 april 1802 in Menzenschwand geboren en overleed op 8 juli 1873 in Frankfurt am Rein. Hij was leerling bij Karl Ludwig Schülker. Eén van zijn eigen leerlingen was Alexandra Berckholtz,. Hij was actief als schilder maar ook als lithograaf, tekenaar en graficus en stond in zijn tijd vooral bekend om zijn portretten en landschappen./ Vermeld in Boetticher, Thieme / Becker, Busse, Witt Checklist, Bénézit, Saur.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Winterhalter, Franz Xaver.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Koning Louis Philippe'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.