Ga naar de inhoud

Mozes en Eleazar tonen de koperen slang

Privécollectie

Bijbels verhaal: Tijdens hun tocht naar het beloofde land klaagt het volk van Mozes over de lange tocht door de woestijn. God straft ze onmiddellijk voor dat gebrek aan geloof: ze belanden in een veld met giftige slangen.

N.b. 1: Een kleurenfoto van dit werk werd bijgevoegd

N.b. 2: Er is onzekerheid over de maker van dit doek. Weliswaar gesigneerd met ‘Rubens’ maar het lijkt eerder een werk van een jonge Antoon van Dijck.

Beschrijving kaart COL 952.067

Schoonzijde
m.                   : beeld
o.                    : gegevens beeld
o.l.                 : kaartnummer
o.r.                 : acroniem uitgever

Weerzijde

b.m.               : Tarjeta Postal
l.                     : tekstruimte
r.                    : adresseerruimte

afmetingen 14 × 8,9 cm
0. ontwerp / vorm / datering

, ,

1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, , ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

,

9. specificatie / serie (nummer)

Dyck, Anthony van

Anthony van Dyck (naamvarianten: Anthonie van Dijck, Anton van Dijck, Antoon van Dijk, Sir Anthony van Dyck, Anthony Van Dyck en soms zelfs in de litteratuur geschreven als Van Deick, Vandike of Vandik, A. van Dyk) werd op 22 maart 1599 in Antwerpen geboren en overleed op 9 december 1641 in Blackfiars bij Londen. Van Dijck volgde lessen bij Hendrick van Balen en Peter Paul Rubens. Later werd hij zelf de leraar van Maximilien l'Abbé, David Beck, Jan van Belkamp, Peter Bom, Bartholeus Camere...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dyck, Anthony van.

Rubens, Peter Paul

Peter Paul Rubens (naamvarianten: Pièrre Paul Rubens, Pieter Paul Rubens, Sir Peter Paul Rubens) werd op 28 juni 1577 (vermoedelijk) in Siegen (Duitsland) geboren en overleed op 30 mei 1640 in Antwerpen. Als jongeling volgde hij schilderlessen bij onder andere Adam van Noort, Otto van Veen en Tobias Verhaecht. Op latere leeftijd (bege)leidde hij zelf weer de volgende kunstenaars (op): Miguel de Amberes, Pierre Bergaigne, Jan van den Bergh (1587/'88-na 1649), Matthias Jansz. van den Bergh, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rubens, Peter Paul.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Mozes en Eleazar tonen de koperen slang'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.