Ga naar de inhoud

St. Joris in het woud (zie WBV COL 1463.003)

 1,00

Artikelnummer: COL 894.013 Categorieën: , Tags: ,

Naast het doen verschijnen van vele fictie- en  non-fictie boeken waagde uitgeverij ‘Wereld-Bibliotheek-Vereniging’ zich ook aan het verspreiden van thematische- en kunstenaarsgerichte ansichtkaartensets. Deze serie van 12 richt zich geheel op landschappen met figuren van wellicht de beroemdste 16de t/m de 20ste eeuwse landschapsschilders  De set bevat in totaal 12 ansichtkaarten (ze onderstaande opsomming). De hiernaast afgebeelde ansichtkaart is in rood geduid):

 1. Esayas van de Velde: Het ponteveer
 2. Constatin Troyon: De jager
 3. Jan Steen: De kwakzalver
 4. Jan van Scorel: Maria Magdalena
 5. Roelant Savery: Hertenjacht
 6. Rembrandt: De stenen brug
 7. Paulus Potter: Landschap met baders
 8. Joachim Patinir: Rust in Egypte
 9. Giorgione: Venus
 10. Hendrick Avercamp: IJsvermaak
 11. Albrecht Altdorfer: St. Joris in het woud
 12. Pieter Breughel Sr.: Kreupelen

Elders op onze website worden bovenstaande kaarten apart beschreven (zie bij de betreffende kunstschilders COL 894.013).

Dit boslandschap (rood geaccentueerd)  – St. Joris in het woud – genaamd werd dus geschilderd door Albecht Altdorfer. Het hoeft weinig betoog dat hij een zeer dan begenadig landschapsschilder was. Bijgaande kunstprentkaart onderstreept dit ondubbelzinnig.

N.B.: deze ansichtkaart wordt eventueel ook los verkocht à € 7,50. De gehele serie is te koop voor € 14,50 excl. verzendkosten.

afmetingen 10 × 15 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, ,

6. signering

7. lokatie object

9. specificatie / serie (nummer)

8. uitgever

Altdorfer, Albrecht

Albrecht Altdorfer werd ca. 1480 in Altdorf (Neder-Beieren) geboren en overleed op 12 februari 1538 in Regensburg. Er is weinig bekend over Altdorfer waar het zijn kunstenaarsontwikkeling betreft. Wel labelen we hem als de belangrijkste vertegenwoordiger van de 'Donau-school'. Altdorfer was niet alleen kunstschilder maar ook architect. Daarnaast was hij maatschappelijk actief als raadslid in Regenburg. Bekend is wel dat hij sterk werd beïnvloed door Lucas Cranach de Oude en Max Reichlic...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Altdorfer, Albrecht.

Heeft u een vraag of opmerking over 'St. Joris in het woud (zie WBV COL 1463.003)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.