Ga naar de inhoud
Kunstenaar:Rocher, Maurice

Steniging van de Heilige Stephanus

Privécollectie

Artikelnummer: COL 1065.001 Categorieën: , Tags: ,

Van vele kunstenaars worden voortdurend al-dan-niet na hun dood – in dit geval van de glas-in-lood kunstenaar Maurice Rocher – kunstwerken verspreid middels ansichtkaarten. De uitgever van deze ansichtkaart is Verlag Schnell & Steiner, Regensburg (zie eerste foto, nr. 5423 / 1). Het origineel bevindt zich in de Benediktijner abdij St. Maurice, Clervaux (Luxemburg).

afmetingen 10,4 × 14,8 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Rocher, Maurice

Maurice Rocher werd op 1 augustus 1918 in Evron (Mayenne) geboren en overleed op 12 juli 1995 in Versailles. Marice volgde de cursus toegepaste kunsten in Le Mans en daarnaast een kunstzinnige opleiding aan de Académie de Beaux-Arts in Parijs en de workshops 'Heilige Kunst' bij Maurice Denis en George Desvallières. Hij stond sterk onder de invloed van Constant Permeke. In 1948 was hij medeoprichter van Het Heilige Art Center. Rocher concentreerde zich als kunstenaar dus vooral op chr...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rocher, Maurice.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Steniging van de Heilige Stephanus'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.