Ga naar de inhoud

Tocht door de Rode Zee

Privécollectie

Artikelnummer: COL 1326.001 Categorie: Tags: ,

Van meerdere kunstenaars worden voortdurend – in dit geval van Ronald Frierderichsen jaren na zijn dood – kunstwerken verspreid via nadrukken / nagietsels of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door Krapol-Verlag, Hülchrath (zie ook de tweede foto, 14/15). Een terecht initiatief, want deze bronzen deur is van grote klasse. De originele deur bevindt zich in Beichtkapelle, Kevelaer.

afmetingen 10,4 × 14,8 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Friederichsen, Ronald

Roland Friederichsen (naamvariant: Roland Friedrichsen) werd op 10 juli 1910 in Greifsveld geboren en overleed op 26 mei 1992 in München. Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Akademie der Bildenden Künste in München en aan de Kunstakademie van Breslau. Hij was leerling bij Bernard Bleeker, Theodor von Gosen, Olaf Gulbransson, Alexander Kanoldt, Otto Mueler en Adolf Ferdinand Schinnerer. Als kunstenaar was hij onder andere actief in München, Egypte, Syrië, Jordanië, Libanon en Israël. Hi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Friederichsen, Ronald.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Tocht door de Rode Zee'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.