Ga naar de inhoud

Verkondiging (complete werk)

Privécollectie

Artikelnummer: COL 938.011 Categorieën: , Tags: ,

Van dit beroemde werk van Simone Martini (naar verluidt samen met Lippo Memmi) bevat de collectie meerdere (détail)varianten. Deze zijn onder verschillende codes geregistreerd (COL 938.005, COL 938.005b, COL 938.006, COL 938.007 en COL 938.011). Onder nummer COL 938.011 zijn alle exemplaren in de vorm van foto’s bijgevoegd.

afmetingen 15 × 10,5 cm
0. ontwerp / vorm / datering

,

1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Martini, Simone

Simone Martini (naamvarianten: Simone Memmi, Simone di Martino, Simone di Memmi) werd in 1284 in Sienna geboren en overleed in 1344 in Avignon. Als schilderes was ze werkzaam in Italië (Sienna, Napels, Ovieto, Pisa) en in Frankrijk (Avignon) tot aan haar dood. Onderwerpen die ze als schilderes verbeeldde zijn historiestukken, christelijk-religieuze voorstelllingen en portretten. Vermeld in Bénézit, Thieme / Becker, Witt Checklist.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Martini, Simone.

Memmi, Lippo

Over data van geboorte (1291?) en overlijden (waarschijnlijk 1356) van Memmo Lippi (naamvarianten: Lippo Memmi da Siena, Filippo di Memmo) is ons weinig bekend. We weten dat hij als kunstenaar een getrouw volgeling was van zijn zwager Simone Martini. Zijn belangrijkste eigen leerling was Andrea di Vanni d'Amdrea Salvani. Lippo was niet alleen als kunstenaar actief in Siena maar ook in Napels en op Sicilië. Vermeld in Thieme / Becker, Berenson, Witt Checklist, Saur, Turner, Bénézit.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Memmi, Lippo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Verkondiging (complete werk)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.