Ga naar de inhoud

Wijwaterschaal

Privécollectie

Artikelnummer: COL 1038.001 Categorieën: , Tags: ,

Van meerdere kunstenaars worden voortdurend – in dit geval van de bekende Italiaanse beeldhouwer Antonio Federighi – kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Uitgegeven door A. Martello Editore, Milaan (zie tweede foto, nr. 606). Een goed initiatief, zowel cultureel als economisch. Want beeldhouwwerk van Federighi overweldigt vandaag-de-dag nog evenzeer als toen ze werden gemaakt. Het origineel zich bevindt in de Dom van Siena.

afmetingen 10,5 × 15,1 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Federighi dei Tolomei, Antonio

Antonio Federighi dei Tolomei (naamvarianten: Antonio di Federigo, Antonio di Federigo dei Tolomei) werd in de periode 1420-1425 in de buurt van Siena in Italië geboren en overleed daar ook  in 1490. Vermoedelijk werd hij tot beeldhouwer / architect door Jacopo della Quercia opgeleid. Ook volgde hij lessen bij  Pietro di Tommaso del Minella. Als kunstenaar was hij zowel actief in Siena als op latere leeftijd ook in Orvieto (in dienst van de Opera del Duomo) en de provincie Massa-Carrara. Als ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Federighi dei Tolomei, Antonio.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Wijwaterschaal'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.