ZERO

Zero is één van de bewegingen in de moderne kunst (van 1958 tot 1966). In 1958 werd door De Duitse kunstenaars Heinz Mack en Otto Piene richtten in 1958 in Düsseldorf de groep ZERO op. Min of meer afgekeken van Colorfield Painting. Zero-kunstenaars in tegenstelling werkten echter vooral monochroom met veel wit. Ze streefden naar een nieuwe harmonie in de verhouding tussen mens en natuur en vermeden in hun kunst individuele sporen.
De Zero-groep onderhield talrijke internationale contacten onder anderen met de Italiaan Lucio Fontana, de Fransman Yves Klein (die het belang van de pure kleurwaarneming beklemtoonde) en de Zwitser Jean Tinguely (kinetische kunst, roterende objecten). In Nederland werd Zero vertegenwoordigd door de leden van de Nederlandse Nul-beweging. De Zero-groep viel in 1966 uiteen.
Zero sluit aan bij het constructivisme en vertoont verwantschap met de op-art. Volgens de kunsthistorica Anny de Decker die trouwde met Bernd Lohaus en in Antwerpen de Wide White Space galerie bedreef, kan Zero worden beschouwd als een voortzetting van de geometrisch abstracte kunst.

Geen werken gevonden, probeer het nog eens met andere zoektermen.