Barendregt, Jan Willem

Jan Willem Barendregt (signeerde soms met W. Barendregt) werd op 15 februari 1880 in Dreischor (Schouwen-Duiveland) geboren en overleed op 22 december 1964 in Amsterdam.

Jan Willem werd opgeleid aan de Academie der Schone Kunsten in Antwerpen, aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers in Amsterdam (MO-tekenen), volgde een avondcursus aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en ook een opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Rotterdam. Hij was leerling bij Pieter Dupont.

Barendregt was afwisselend in diverse Nederlandse landstreken werkzaam als kunstenaar [Amsterdam,  Noordwolde, Groningen (waar hij ook een tijdje heeft gewoond), Utrecht,  De Bilt, Vreeland, Doorn, Nigtevecht en Bussum).

Jan Willem Barendregt was een duizendpoot als kunstenaar; hij was zowel (decor)schilder, etser, tekenaar, (hand)tekenleraar middelbaar onderwijs, etser als houtsnijwerker en maakte naast (bloem)stillevens en landschappen ook genre- en figuurvoorstellingen.

Barendregt wordt tot De Ploeg Stroming gerekend (was vanaf 1918 lid van de Vereniging Groninger kunstkring ‘De Ploeg’) en was daarnaast lid van de Vereeniging Sint Lucas en van Arti et Amicitiae beide in Amsterdam en van Kunstlievend Genootschap Pictura Groningen.

Vermeld in Scheen, Jacobs, Waller, Vollmer, Hostyn / Rappard.

Geen werken gevonden, probeer het nog eens met andere zoektermen.