Beuning, Wim

Wim Beuning (naamvarianten: Willem Coenraad Beuning, Wilhelm Coenraad Beuning) werd op 17 juni 1914 in Amsterdam geboren en overleed op 24 december 1986 in Leidschendam.
Hij volgde op de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag een opleiding. Als gevierd en begaafd kunstenaar gaf hij zelf later weer les (als docent aan de Academie voor Beeldende Kunsten in De Haag) aan onder andere Hans Almekinders, Pat Andrea, Elly Geesink, Fer Hakkaart, Ton Hoogendoorn, Lucresa Kern, Tino Lintelo, Wim Moerenhout, Walter Nobbe, Jan van Spronsen en Poen de Wijs.
Buiten Den Haag werkte hij als kunstenaar veel in Den Helder maar was ook enige tijd rond de Middellandse Zee actief (onder andere in Griekenland).
Als graficus, schilder, tekenaar, aquarellist en lithograaf zijn van zijn hand vooral figuurvoorstellingen en land- en dorpsgezichten bekend.
In 1937 werd hem als kunstenaar tijdens de wereldtentoonstelling in Parijs een gouden medaille toegekend. Later viel hem ook nog de eer ten deel  om de Jacob Maris materiaalprijs te mogen ontvangen.
Beuning was lid van Pulchri Studio in Den Haag, van de Vereeniging tot Bevordering der Grafische Kunsten ‘De Grafische’, van de Federatie van Verenigingen van Beroeps Beeldende Kunstenaars (BBK) en van de Haagse Aquarellisten.
Vermeld in Scheen, Scharten.

Geen werken gevonden, probeer het nog eens met andere zoektermen.