Bobeldijk, Félicien

Félicien Bobeldijk (signeerde met F Bobeldijk) werd op 17 oktober 1876 in Koog aan de Zaan geboren en overleed op 31 januari 1964 in Amsterdam.

Bobeldijk volgde kunstzinnige opleidingen op het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs, aan de Rijksschool voor Kunstnijverheid en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten (incl. de avondschool) allen te Amsterdam en was tevens leerling bij August Allebé en Willem Witsen. Later werd hij zelf weer de leraar van Tine Honig en Gerritje Visser.

Bobeldijk was weinig honkvast en werkte als kunstenaar onder andere in Amsterdam , Blaricum, Castricum, Noord-Brabant (provinciewijd), Berlicum (Sint-Michielsgestel), Helvoirt, Zaanstreek (regio), Versoix bij Genève en Wenen.

Hij was actief als schilder, aquarellist, tekenaar, etser en lithograaf. Van zijn hand zijn vele genre- en figuurvoorstellingen, landschappen, haven- en stadsgezichten, interieurs, portretten en (bloem)stillevens bekend.

Hij werd gelouterd met de Willink van Collen Prijs, de Koninklijke Medaille Kon. Wilhelmina (Grote zilveren médaille van H.M. de Koningin-moeder, de Vierjaarlijkse Arnhem, de Gouden médaille H.M. Koningin-moeder “Arti et Amiciae” en de St. Luke Award.

Hij was lid van Arti et Amicitiae in Amsterdam (vice-voorzitter en later ook voorzitter en nogmaals tijdens de 2de wereldoorlog!), van de Vereeniging Sint Lucas in Amsterdam en van Pulchri Studio in Den Haag.

Vermeld in Waller, Van Calker, Van Gelder 1947 (Pulchri-uitgave?), Vollmer, Scheen, Witt Checklist, Saur, Jacobs, Jonkman / De Raad.

Geen werken gevonden, probeer het nog eens met andere zoektermen.