Toont alle 2 resultaten

Filter»

Bogman Jr., Herman

Herman Bogman Jr. (naamvarianten: Hermanus Adrianus Charles Bogman, Hennie Bogman; signeerde als H. Bogman Jr.) werd op 22 september 1890 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 18 oktober 1975. Hij was de zoon (en leerling) van Charles Christiaan Bogman.

Herman volgde kunstzinnige opleidingen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam waar hij onder andere lessen volgde bij zijn vader Herman Bogman, Johannes Hendricus Jurres en Willem de Zwart. Onder zijn eigen, latere leerlingen telde hij onder andere Cornelis van Leeuwen, Gerda van Leeuwen, Pieter Nicolaas Misset en Anneke van Steenbergen.

Als kunstenaar was hij niet alleen in Amsterdam actief maar was ook vaak – samen met zij goede vriend Chris Soer – op de Veluwe te vinden.

Zijn diverse onderwerpen in zijn kunstuitingen betroffen vooral stads- en dorpsgezichten, landschappen, diervoorstellingen, portretten en (bloem-, vruchten-, vis- en boeken)stillevens.
Herman was lid van Pulchri Studio in Den Haag, het Sint-Lucasgilde in Den Haag en van de Haagse aquarellisten.

Vermeld in Scheen, Saur, Jacobs, Scharten.