Brandeler, Agnes van den

Agnes van den Brandeler (jonkvrouw) [monogrammen: AVDB, A.vdB (vdB aaneen)] werd op 18 oktober 1918 in Delft geboren en overleed op 15 maart 2002 in Hengelo (Ov.).

Agnes volgde opleidingen aan de Vrije Studio in Den Haag, aan de Akademie van Beeldende Kunsten eveneens in Den Haag, aan de École des Beaux-Arts in Parijs en aan de Escuela de Artes Graficas in Barcelona. Zij was leerling van Han van Dam (portretschilderen), Demetrios Galanis (houtgraveren), Henk Meijer (figuur) en Willem van Rozendaal (illustratie).

Van de Brandeler werkte zowel in Nederland (Den Haag en Hengelo), Spanje (Barcelona, Madrid) als in Griekenland.

Agnes was een veelzijdig kunstenares [grafica, illustratrische, (wand)-schilderes, textielkunstenares, collagiste, ontwerpster, (pen)-tekenares, pastelliste, aquarelliste] en werkte vooral veel met olie- en aquarelverf.

Ook was ze uiterst divers qua onderwerpen [figuurvoorstellingen, landschappen, abstract werk, portretten, (bloem)-stillevens, interieurs, stadsgezichten, topografische onderwerpen, boekbanden, -omslagen en – illustraties].

Agnes was lid van Pulchri Studio in Den Haag), van de Haagse Aquarellisten (medeoprichtster en secretaris), van de Nederlandse Kring van Tekenaars en van de Gemeenschap Beeldende Kunstenaars (GBK).

Vermeld in Scheen, Saur, Jacobs

Geen werken gevonden, probeer het nog eens met andere zoektermen.