Dam van Isselt, Lucie van

Lucie van Dam van Isselt (naamvariant: Lucie Ekker; signeerde als L v Dam v Isselt, soms met soms zonder punten) werd op 15 juni 1871 in Bergen op Zoom geboren en overleed op 6 of 7 juni 1949 in Den Haag. Zij was tot 1907 getrouwd met de kunstenaar E.C. Ekker en van 1909 tot 1922 met de kunstcriticus Albert Charles Auguste Plasscheart.

Zij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de École des Beaux-Arts in Lyon. Zij volgde onder andere lessen bij Fridolin Becker, Johannes Daniël Belmer en Frits Jansen. Zelf droeg ze haar vaktechnische kennis over aan onder andere Bas van der Veer.

Als schilder, tekenaar, aquarellist en etser werd zij vooral bekend door haar genre-, dieren-, vogel- en figuurvoorstellingen, portretten, vruchten-, bloemen-, planten-, keuken- en groentestillevens, landschappen en stadsgezichten.

Lucie was lid van ht teekengenootschap Pictura in Dordrecht, van de Vereniging Haagse Kunstkring en van Pulchri Studio in Den Haag
Vermeld in Thieme / Becker, Van Gelder, Scheen, Vollmer, Saur, De Jong / Sluijter-Seijffert / Heij, De Bodt / De Haan / Pijbes. Kapelle / De Bodt, Jacobs, Van Vloten, Klarenbeek.

Geen werken gevonden, probeer het nog eens met andere zoektermen.