Damave, Poppe

Poppe Damave (naamvarianten: Poppo Hermannes Damave, Poppo Hermanus Damave) werd 21 januari 1921 in Groningen geboren en overleed op 18 augustus 1988 in Bonn.

Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de School voor Kunstnijverheid in Haarlem (5 jaar tekenschool waarvan 3 jaar bij Henri Frédéric Boot). Daarnaast kreeg hij ook les van Adrianus Johannes Grootens. Zelf werd hij op latere leeftijd leraar van Hans Broekhuizen en Rob Clous.

Tijdens zijn werkzame periode zwierf hij zo ongeveer door geheel Europa van Nederland (Haarlem) tot Frankrijk, Italië, België, Duitsland, Schotland / Groot-Brittannië, Zweden tot in Lapland, Marokko, Italië en Spanje.

Damave was zowel schilder, aquarellist, etser als tekenaar en van zijn hand zijn een keur van onderwerpen bekend (interieurs, landschappen, stadsgezichten, portretten en stillevens).

Poppe Damave was lid van Arti et Amicitiae in Amsterdam, voorzitter van De Groep Hollandse Aquarellisten Kring, lid van de Nederlandse Kring van Tekenaars, lid van de Federatie van Verenigingen van Beroeps Beeldende Kunstenaars in Amsterdam, lid van De Groep in Haarlem, lid van het Genootschap van beeldende kunstenaars ‘Kunst zij ons doel’ in Haarlem en lid van de Vereniging ‘Kunst zij ons doel’.

Vermeld in Scheen, Jacobs, Scharten.

Geen werken gevonden, probeer het nog eens met andere zoektermen.