Toont alle 2 resultaten

Filter»

Diederen, Jef

Jef Diederen (naamvariant: Jozef Diederen; monogrammeerde als JD) werd op 25 augustus 1920 in Heerlen geboren en overleed op 26 maart 2009 in Amsterdam.

Jef volgde kunstzinnige opleidingen aan de Middelbare Kunstnijverheidsschool in Maastricht en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij was leerling bij Heinrich Campendonk en Gé Röling. Later gaf hij zelf les aan onder andere Mareike Geys, Araun Gordijn, Arnold van Griensven, Rudolf Koning, Toon Kuijpers, Lei Molin, Kars Persoon, Jan Radersma en Philo Welters.

Diederen was als kunstenaar vooral actief als aquarellist, collagist, (glas- en wand)schilder, grafisch ontwerper, houtgraveur, vervaardiger van houtsnedes, illustrator, lithograaf, monumentaal- en textielkunstenaar en tekenaar.

Als kunstenaar was Diederen actief in Heerlen, Brunssum, Amstelrade / Schinnen, Limburg, Amsterdam, Cividale del Friuli, Venetië, La Ciodat, Krakau, Warschau, Udine, La Souzia, Florence en Siena.

Hem werden de volgde kunstprijzen toegekend: Koninklijke subsidies voor de vrije schilderkunst in 1948-1949, 1950 en 1959; Talensprijs in 1958 als eervolle vermelding; Jeanne Oostingpijs voor aquarelleren in 1987.

Jef was lid van de Vereniging van Beoefenaren van Monumentale Kunsten (VBMK) en van de Hollandse Aquarellistenkring.

Vermeld in Scheen, Jacobs.