Escher, Maurits Cornelis

M.C. Escher (naamvariant: Maurits Cornelis Escher; monogram MCE) werd op 17 juni 1898 in Leeuwarden geboren en overleed op 27 maart 1972 in Laren Nh..

Escher volgde kunstzinnige opleidingen bij E.W. van der Haagen (o.a. linoleumsnijden), aan de Technische Hogeschool in Delft (niet voltooid) en aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem. Hij was leerling bij Samuel Jesserun  de Mesquita en oefende later zelf grote invloed uit op Jan Giesen.

Als kunstenaar was hij niet alleen in Nederland (Arnhem, Oosterbeek, Delft, Haarlem, Baarn en Laren Nh.) maar ook in Spanje (Granada), Italië (Rome), Zwitserland en België (Ukkel) actief.

Escher was een zeer breed georiënteerde kunstenaar (beeldhouwer, fotograaf, graficus, illustrator, lithograaf, tekenaar, monumentaal kunstenaar, vervaardiger van houtsnedes, wandschilder); van hem zijn veel abstracte werken, dier- en figuurvoorstellingen, insecten, landschappen, stadsgezichten, stillevens, vissen en zelfportretten bekend.

Daarnaast ontwierp hij zowel boekillustraties en postzegels als tapijten.

Maurits was lid van Arti et Amicitiae in Amsterdam, de vereniging tot Bevordering der Grafische kunsten ‘De Grafische’ en van Pulchri Studio.

Vermeld in Vollmer, Scheen, Witt Checklist, Saur, Blotkamp, Scharten, Jacobs.

Geen werken gevonden, probeer het nog eens met andere zoektermen.