Enig resultaat

Filter»

Hove, Bartholomeus Johannes van

Bartholomeus Johannes van Hove werd op 28 oktober 1790 in De Haag geboren als zoon van Hubertus van Hove en overleed daar ook op 8 november 1880. Hij was de vader van Huib en Johannes van Hove en de grootvader van Bart van Hove.

Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij volgde er (teken)lessen bij onder andere Joannes Henricus Albertus Antonius Breckenheijmer en Hubertus van Hove. Later was hij zelf leraar van Carel Jacobus Behr, Petrus Augustus Beretta, Pieter Gerardus Bernard, Johannes Bosboom, Cornelis de Cocq, Johannes Josephus Destree, Lambertus Hardenberg, Huib van Hove Bz., Johannes van Hove, Herman Gijsbert Keppel Hesselink, Everhardus Koster, Charles Leickert, Maurits Leon, Ferdinand Carl Sierich, Johannes Anthonie Balthasar Stroebel, Willem Troost (III), Petrus Gerardus Vertin, Salomon Leonardus Verveer, Lodewijk Anthony Vintcent, Hendricus Stephanus Johannes van Weerden, Jan Hendrik Weissenbruch, Cornelis Westerbeek Sr. en Salomon van Witsen.

Als aquarellist, lithograaf, (decoratie)schilder (van interieurs) en tekenaar was hij vooral actief in Nijmegen en Den Haag.

Zijn favoriete onderwerpen waren genrevoorstellingen, landschappen, kerkinterieurs, portretten en stadsgezichten.

Van Hove was lid van Pulchri Studio in Den Haag (medeoprichter) en van Arti et Amicitiae in Amsterdam.

Vermeld in Immerzeel, Kramm, Von Wurzbach, Thieme / Becker, Marius, Knoef, Scheen, Witt Checklist, Jacobs, Hoogenboom, De Leeuw / Reynaerts / Tempel, Tempel / De Leeuw, Jonkman / Geudeker.